🔎 Onze praktijk Mijn Portaal Ik heb spoed

De praktijk

Wat zijn de contactgegevens van mijn praktijk?
Adres Leenders en van Riel
Bosscheweg 5
5281AE Boxtel

Leenders en van Riel
Dorpstraat 5a
5296LT Esch

Wat zijn de openingstijden van de praktijk?
Reguliere openingstijden
Maandag 8:00 - 17:00
Dinsdag 8:00 - 17:00
Woensdag 8:00 - 17:00
Donderdag 8:00 - 17:00
Vrijdag 8:00 - 17:00
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

Vanaf 09:30 tot 10:00 en tussen 12:00 en 14:00 en vanaf 16:30 is de praktijk alleen bereikbaar voor spoedgevallen ivm administratieve werkzaamheden.

Afwijkende openingstijden
Vakantiesluiting
25 december t/m 26 december
Gesloten
Hoe kan ik de praktijk bereiken?

Wil je een afspraak inplannen, een vraag stellen aan de huisarts of inzage in je dossier? Doe dit dan eenvoudig online in jouw portaal. Waar en wanneer je maar wilt. Zonder wachtrij aan de telefoon. Kom je er niet uit? Bel ons op 0411 673 598.

Ik wil me inschrijven bij de praktijk als nieuwe patiënt

Je bent welkom in onze praktijk. Als je je als nieuwe patiënt wilt inschrijven, vragen wij je om een inschrijfformulier in te vullen. Wil je enkel een wijziging doorgeven in je persoons-, contact- of verzekeringsgegevens? Doe dit dan via jouw portaal. Geen portaal? Bel dan met onze assistente.


Let op: voor ieder gezinslid dien je een apart formulier in te vullen. Na het invullen van het inschrijfformulier kan de inschrijving pas worden verwerkt als je van ieder gezinslid een kopie van paspoort, rijbewijs, identiteitskaart of vreemdelingendocument én zorgpolis bij ons laat zien. Heb je voor je kind nog geen eigen identiteitsbewijs? Laat dan de Persoonslijst Basisregistratie Personen (BRP) zien. Deze heb je gekregen bij of na de inschrijving bij de gemeente.


Bij het wisselen van praktijk is het noodzakelijk dat je jezelf uitschrijft bij je vorige huisarts. Dit is met name belangrijk, omdat je medische dossier zo spoedig mogelijk in ons bezit komt. Geef de vorige huisarts toestemming het dossier naar ons toe te sturen. We zullen contact opnemen met de vorige huisarts om het dossier digitaal te ontvangen. Hiervoor is het dus noodzakelijk dat de vorige huisarts weet dat je bij ons ingeschreven wordt.


Ga naar inschrijfformulier
Ik wil mijn contactgegevens laten aanpassen

Ben je verhuisd en wil je een adreswijziging doorgeven? Of heb je een nieuw telefoonnummer of e-mailadres? Geef dit dan eenvoudig online door via jouw portaal.

Ik wil overstappen naar een andere huisarts

Indien je naar een andere huisarts wilt overstappen dan sturen wij je medische dossier (en dat van je minderjarige kinderen) op via een beveiligde internetverbinding naar jouw nieuwe huisarts. Hier hoef jij verder niets voor te doen. Wel is het belangrijk dat je jezelf bij ons uitschrijft door contact op te nemen met onze assistente (0411 673 598) en dus toestemming geeft het dossier te sturen. Op het moment dat het dossier verstuurd is ben je bij ons uitgeschreven.

Ik heb een klacht over mijn huisarts

Wanneer je ontevreden bent, stellen we het op prijs dat je dit met ons bespreekt. Wanneer wij op de hoogte zijn van de onvrede, dan kunnen wij proberen het samen op te lossen. Je kan de klacht of het compliment kenbaar maken d.m.v. dit klachtenformulier. Je mag het ook altijd met één van onze medewerkers bespreken. Nadat wij het formulier hebben ontvangen nemen we contact met je op.


Is dit lastig voor je of kom je er met ons niet uit, dan kun je jouw klacht bespreken met een onafhankelijke en onpartijdige klachtenfunctionaris. Als praktijk zijn we aangesloten bij SKGE (Stichting Klachten en Geschillen Eerstelijnszorg). De klachtenfunctionaris kiest geen partij en heeft daarom geen oordeel. Alles wat je de klachtenfunctionaris vertelt, is vertrouwelijk. Je kunt het klachtenformulier gebruiken op de website van SKGE. De klachtenfunctionaris is eventueel te bereiken op telefoonnummer 088-0229190.


Ga naar klachtenformulier
Hoeveel kost een consult of huisbezoek van de huisarts?

Een verrichting door de huisarts wordt door de zorgverzekering betaald en het kost je geen eigen risico. De huisarts declareert bij de zorgverzekering:

-        Kort consult                                                                                       € 5,75

-        Consult (10 minuten)                                                                 € 11,51

-        Consult (langer dan 20 minuten)                                 € 23,02

-        Huisbezoek (10 minuten)                                                      € 17,26

-        Huisbezoek (langer dan 20 minuten)                      € 28,77

Ik heb een vervolgonderzoek, wat kost dat?

Heb je een vervolgonderzoek nodig? Vaak vallen de kosten hiervan onder je zorgverzekering. Het kan zijn dat je verzekeraar geen contract heeft met het ziekenhuis waarmee je een afspraak hebt. In dat geval vergoed je zorgverzekering niet alle kosten. Heb je vragen over de vergoeding van de kosten? Neem dan contact op met je zorgverzekeraar voordat je naar de afspraak gaat.  

Welke apotheek is aangesloten bij mijn huisarts?

Je kunt altijd zelf bepalen bij welke apotheek je medicijnen haalt. In jouw portaal kun je zien bij welke apotheek de huisarts is aangesloten. Geen portaal? Bel dan met de assistente. Wil je bij een andere apotheek jouw medicijnen ophalen? Vraag dan aan de huisarts om het recept mee te krijgen in plaats van dat de huisarts het direct naar de aangesloten apotheek stuurt.

Moet ik ook van apotheek overstappen als ik overstap van huisarts?

Als je wisselt van huisarts is het vaak ook nodig om te wisselen van apotheek. Geef aan je huisarts door bij welke apotheek je ingeschreven staat. Het is wel belangrijk dat je jezelf uitschrijft bij de oude apotheek.

Ik heb een andere zorgverzekeraar, wat nu?

Dit hoef je niet zelf door te geven aan de huisarts, en ook niet aan alle andere zorgaanbieders zoals fysiotherapeuten en ziekenhuizen. Wij zijn namelijk aangesloten op de database VECOZO en krijgen deze wijziging automatisch in ons syteem. Daarnaast doen wij een check op verzekeringsrecht, de COV-check, voordat we facturen opsturen naar de verzekeraar.

Wat wordt door mijn zorgverzekering vergoed aan huisartsenzorg?

Een bezoek aan de huisarts wordt volledig vergoed door de basisverzekering. Je hoeft hier dus helemaal niets zelf voor te betalen. Dat geldt voor een afspraak (consult) bij de huisarts, maar ook voor een telefonisch consult. Je betaalt voor een afspraak bij je huisarts ook nooit je eigen risico. Als er onderzoek nodig is zoals bloedprikken, een foto of een doorverwijzing vallen de kosten die daarvoor worden gemaakt wel onder het eigen risico.

Wat als ik niet verzekerd ben?

Als je als patiënt bij ons ingeschreven staat, maar bij controle niet bekend bent bij een verzekeringsmaatschappij, dan word je verzocht het consult contant of per pin te betalen. Na betaling krijg je een factuur. Deze kun je bij de verzekering, als je die toch hebt, indienen met het verzoek het consult aan je terug te betalen. Dit geldt ook voor als je een buitenlandse verzekering hebt, je draagt zelf zorg voor de nabetaling.

Ik zie bij een declaratie van de zorgverzekering ‘zorggroep’ staan, wat is dat?

De huisarts is aangesloten bij de zorggroep JBH of BiB. Dit is een samenwerkingsverband van huisartsen in de regio. De groep is gespecialiseerd in de behandeling en organisatie van chronische ziekten in de eerste lijn. Met de zorgverzekeraars zijn afspraken gemaakt over de zorg voor diabetes- en astma-/copd patiënten en mensen met een hart- en vaatziekte. Daarnaast ondersteunt de zorggroep de huisartsen bij de zorg voor kwetsbare ouderen en patiënten met psychische problematiek.


Uiteraard staan bij de behandeling van chronische ziekten in de huisartsenpraktijken de protocollen uit de zorgstandaarden centraal, echter zonder dat het 'kookboekgeneeskunde' wordt: individuele 'zorg op maat' is het centrale thema.

Ik wil mijn urine laten controleren, kan dat?
Wanneer je denkt een blaasontsteking te hebben, kun je je ochtendurine inleveren bij de assistente. Het is vaak niet nodig om op het spreekuur te komen bij de huisarts. Urine inleveren kan elke werkdag tussen 8.00 en 11.30 uur bij de assistente. Urinepotjes zijn gratis af te halen bij de praktijk in Boxtel.

Inleveren urine
De urine kan het beste worden beoordeeld als hij lang in de blaas gezeten heeft (bij voorkeur ochtendurine). Vang de ochtendurine op in een schoon en droog potje, het potje voorzien van naam en geboortedatum. De urine moet binnen twee uur na opvangen zijn ingeleverd bij de praktijk. Als het niet lukt om het binnen twee uur naar de praktijk te brengen, dan dien je de urine tijdelijk in de koelkast te bewaren.

Invullen formulier
Om je urine goed te kunnen beoordelen en je – indien nodig – de juiste medicijnen te kunnen voorschrijven, hebben we extra informatie nodig over je klachten. Daarom dien je altijd het formulier in te vullen bij het afgeven van je urine op de locatie in Boxtel.
Is de huisartsenpraktijk geaccrediteerd?
3 juli 2018 is onze praktijk geaccrediteerd! Hier zijn we trots op! We hebben het kwaliteitscertificaat mogen ontvangen van het Nederlands Huisartsen Genootschap, Praktijk Accreditering, de NPA.

De huisartsenpraktijk heeft op 13 april 2021 opnieuw een audit gehad van de NPA. Hierbij komt een auditor de praktijk kritisch beoordelen op allerlei kwaliteitsonderdelen opgesteld door de NHG. Ook deze keer hebben we de audit weer positief afgerond en hebben we het keurmerk weer behaald voor de komende 2 jaar. Onze praktijk blijft continu bezig met het doorvoeren van verbeterprocessen.

NPA is het kwaliteitskeurmerk voor huisartsenpraktijken die werken aan verbetering in de zorg. Voor meer informatie verwijzen wij u graag door naar de site van de NPA:

NPA Informatie
Wat zijn de spreekuren van de huisartsen?
Spreekuren

Er wordt dagelijks spreekuur gehouden in Boxtel en in Esch volgens onderstaand schema. Er kunnen wijzigingen in het schema plaatsvinden bij afwezigheid van een arts.

Locatie Boxtel

Maandagochtend - Dr. Leenders
Maandagmiddag - Dr. van Riel
Dinsdag - Dr. van Riel
Dinsdagochtend - Dr. Leenders
Woensdag - Dr. Paulides
Woensdagochtend - Dr. van Riel
Donderdagochtend - Dr. Paulides
Donderdagmiddag - Dr. Leenders
Vrijdag - Dr. Leenders
Vrijdagochtend - Dr. van Riel

Locatie Esch
Maandagochtend - Dr. van Riel
Maandagmiddag - Dr. Leenders
Dinsdagmiddag - Dr. Leenders
Woensdagmiddag - Dr. van Riel
Donderdagochtend - Dr. Leenders
Donderdagmiddag - Dr. Paulides
Vrijdagmiddag - Dr. van Riel